Dag 1

Ja hoor! Het is weer begonnen: kamp AvontuuR! Vandaag om 4 uur kwamen eindelijk alle deelnemers het kampterrein binnenstromen om te beginnen aan weer een leuke kampweek. Natuurlijk werd er eerst een praatje gemaakt, de kamers bezet en leerde iedereen elkaar onderling een beetje kennen. Na een uurtje was het toch tijd voor de taxi's om naar huis te gaan en kon het feest beginnen.

Deze week hebben we twee kampen, een kamp voor 10 tot en met 14 jaar, wat bestaat uit 16 deelnemers en een kamp voor 15+, wat 9 deelnemers telt. Bij de eerste echte spellen werden deze groepen opgesplitst, zodat ze elkaar goed konden leren kennen.

Het duurde even voor iedereen elkaar goed kende, maar zo gauw iedereen alles van elkaar wist (van naam tot schoenmaat, leeftijd tot pincode), zijn we naar de eetzaal gegaan voor het avondeten: Stamppot andijvie met spekjes en worst, ieders favoriet. Een gezellig dineetje verder, met gesprekken over vanalles en nog wat, werd het kamp opnieuw opgesplitst en was het tijd om naar buiten te gaan. Actief bezig zijn, waarbij de groep van 10-14 levend scrabble ging spelen, gevolgd door levend kwartet. Allebei hartstikke leuk, vol rennen en nadenken, teamwork en strijd. De 15+ers gingen een andere kant op, namen het heft zelf in handen door te gaan voetballen, trefballen en tafeltennissen.

Maar de avond naderde, de zon ging langzaamaan onder, voor ieder ander kwam de tijd om naar bed te gaan steeds dichterbij, maar toch gingen we door. Alle deelnemers hadden nog een lange tocht voor de boeg: tijd voor de dropping. Aan de rand van het bos, ver van het kamp, werden beide groepen uit een auto gedropt, om vanuit daar weer terug naar het kampterrein te lopen. Lekker lopen door het bos, sjouwen door de modder en ontwijken van zowel takken boven als de wortels van bomen onder, op zoek naar de juiste weg terug naar het kamphuis. Gelukkig was er nog voldoende energie en liep iedereen goed door, zodat we binnen een paar uur toch wel weer terug bij het kamphuis waren, al dan niet voor het donker, natuurlijk.

Na heel wat gezucht en gekreun, maar toch ook wel weer heel veel lol, zijn beide groepen uiteindelijk veilig aangekomen op het kamphuis, waarna het binnen een mum van tijd muisstil werd op de Heesemanshoeve...

Welterusten, tot morgen!