Dag 3

Met dit keer wel een lange nacht achter de rug, stond iedereen 's ochtends al weer op tijd klaar voor het ontbijt. Geen vermoeidheid van een dropping, geen bootcamp, gewoon lekker rustig aan tafel met de hele groep.

De extra energie was vandaag wel zeker nodig, want dit keer bleven we weer niet op het kampterrein, maar gingen we nu het dorp in. Met het gehele kamp, zowel 10-14 als 15+ gingen we op de fiets richting Oisterwijk, om daar ons geld uit te geven, en dan toch ook nog bezig te zijn met een aantal activiteiten.

Zo gauw alles klaar stond, en de deelnemers al een flinke hoeveelheid aan lekkernijen hadden ingeslagen (alsof ze nog niet genoeg hadden), begonnen we met de eerste activiteit: Politiespel. Een spel waarin een aantal objecten verspreid zijn in het dorp, die gezocht kunnen worden door een gangster. Met deze objecten kan de gangster delicten plegen, ook op verschillende locaties, om hier mee zo veel mogelijk geld te verdienen. Het is aan de politieteams (de deelnemers) om de crimineel te pakken voor deze 10 miljoen heeft verdiend.

En goed dat de politie was!! Ook al duurde het lang voor iedere crimineel gepakt was, kregen ze het toch voor elkaar voor het te laat was. In beide rondes die we gespeeld hebben, was de politie de criminaliteit te snel af, en mochten zij zichzelf de winnaar noemen.

Na de lunch, picknick op een grasveld midden in Oisterwijk, was het tijd voor de volgende activiteit: Een vossenjacht. Iedereen kent het wel, personen die zichzelf verkleden als een beroep, typetje of specifiek persoon, waar de deelnemers naar op zoek moeten. Zij die als eerst iedere vos heeft gevonden, en de opdrachten juist hebben uitgevoerd, winnen de wedstrijd.

Voor je het wist waren er groepjes deelnemers wanhopig op zoek door de straten van Oisterwijk, enkel in de hoop de aangewezen vos te vinden. Een flinke speurtocht naar een oma, een dealer of een bouwvakker, maar na een uurtje was het dan toch zo ver, en één van de groepjes was de trotse winnaar!

De activiteiten waren voorbij, het avondeten naderde al snel, dus toen was het toch weer tijd om terug te gaan naar het kamphuis. Een uurtje vrije tijd was hard nodig, en tijd om even te schrobben na al het rennen in de zon, om naderhand weer lekker fris aan tafel te zitten voor het avondeten. Aangezien het zonnetje nog steeds lekker scheen en het natuurlijk te warm was om binnen te zitten, besloten we daar gebruik van te maken door te gaan barbecuen. Genieten!

E werd goed gegeten van het gegrilde lekkers. Er waren maïskolfjes, aardappel en zoete aardappel. Daarna kreeg iedereen een hamburger. Na de hamburgers werd de gegrilde courgette verslonden, in no time was er niets meer over voor de leiding. De kippenvleugeltjes deden het ook goed en iedereen deed zich ook flink tegoed aan het lekkers dat op tafel stond: brood, kruidenboter, zelfgemaakte tzaziki, ananas, appelmoes, augurken...

Om nog even verder te genieten van het heerlijke weer, hebben we de rest van de avond ook lekker buiten gezeten. De kampen werden gesplitst, en met kamp 10-14 zijn wij de avond begonnen met een leuk potje lama's. Verboden te lachen was toch wel iets moeilijker dan iedereen had gedacht, want de deelnemers waren toch wel erg grappig! Of het moordspel, waarbij Ronaldo iemand vermoordde in een judozaal, met als moordwapen een lantaarnpaal. Beeld dat maar eens uit!

Aan de andere kant van het terrein zaten de deelnemers van 15+ ook spellen te spelen, al dan niet zoiets als de Lama's. Nee, zij kozen bordspellen, maar Risk en Monopoly werden al gauw aan de kant geschoven voor een spel wat de deelnemers zelf hadden voorgesteld: De Mol. Een rollenspel, waarin één deelnemer als commander wordt aanwezen en een aantal mensen op missie stuurde. Maar onder deze mensen zitten ook een aantal mollen, die deze missies saboteerden. Zo gauw een missie faalde, werd de commandant afgeschreven, en een nieuwe gekozen. Maar natuurlijk was het dan wel duidelijk dat er een mol in het spel was, en de taak was om zo snel mogelijk de mollen uit het spel te werken.

De avond werd afgesloten met een flinke ronde weerwolven. Wolven die zich mengden onder de beschaving, en naarmate het spel vorderde, schakelden zij langzaamaan bewoners uit door deze op te eten. Gelukkig waren de bewoners slim genoeg, en met behulp van een heks, een jager, of misschien zelfs cupido, wisten zij het toch voor elkaar te krijgen de wolven uit te roeien voor het te laat was. Met een lekker vuurtje erbij en een zon die toch iets sneller onderging dan wij gewild hadden, was het al snel weer laat op de avond. Helaas tijd omweer naar bed te gaan, want opnieuw stond er een volgeplande dag voor de deur.

Welterusten!