Dag 1, 10-14

Rond 4 uur kwamen de eerste kinderen aan en om half vijf was iedereen dan aanwezig.

Na een korte introductie van alle leiding en de huisregels is het dan eindelijk tijd voor de eerste activiteiten. De kennismakingsspellen beginnen met speeddating, iedereen heeft 1 minuutje de tijd om met een mede-deelnemer te praten en zich voor te stellen en dan wisselen de stoelen tot iedereen elkaar gehad heeft. Om zeker te weten dat iedereen elkaar kent wordt er op het gras nog een kring gemaakt en een spel gespeeld met een natte spons, om zeker te weten dat iedereen elkaar kent.

Vervolgens is het al weer snel etenstijd, worden de eetregels uitgelegd en wordt er vervolgens lekker traditioneel andijvie-stamppot gegeten, want het is belangrijk om een goed stevige maaltijd te eten voor onze intensieve avondactiviteit. Na het eten hebben de deelnemers wat vrije tijd, waar ze vooral gebruik van maakten om in te chillen en te pingpongen.

Als de vrije tijd alweer voorbij is, is het tijd om ninja te spelen. Na het ninja-spel krijgen de deelnemers 30 minuten om zich voor te bereiden op de laatste activiteit van de avond, waar ze nogal wat spulletjes voor nodig hebben, want lopen zonder voorraadje snoepjes en drinken, wordt een hele lange tocht De tocht heeft nog een leuk spelletje dat er een kans is dat ze leiding tegenkomen onderweg en als het niet gezien wordt, wordt er een opdracht gegeven aan de deelnemers, maar aan de andere kant, als ze wel gespot worden mogen ze een opdracht voor de leiding kiezen.

De tocht begint en de eerste 55 minuten lopen gaan rustig, niemand tegengekomen, maar de sfeer in de groep zit er goed in. Een kwartiertje later lopen we met de groep langs een parkje en raad eens, op het bankje in het parkje zaten ze, we hadden ze niet gezien en waren er gewoon langs gelopen, dat is dus een opdracht. De opdracht in de envelop zegt bokspringen, dus de deelnemers hebben een lange rij gemaakt, perfect afgewerkt en we konden weer door.

Een half uurtje later lopen we door een boerenpaadje, mensen horen iets ritselen achter een boom, maar het zal vast wel een diertje zijn, toch? Helaas, het was de leiding weer en de volgende opdracht wordt bepaald. Jullie mogen allemaal een klein beetje sambal eten.

Met voor en tegen zin werdt dat beetje sambal dan ook gewoon gegeten en eigenlijk viel het wel mee, zo pittig was de sambal nou ook weer niet. We lopen weer een kwartiertje, langs een weide, maar iedereen wil doorlopen, we willen naar het kamphuis, maar in de heide zat toch echt weer wat leiding verstopt. We moeten 100 meter lopen met je schoenen aan je handen in plaats van je voeten. Dus op onze voetjes liepen we weer een stukje verder, maar mensen hadden wel door dat we er al bijna waren.

10 Minuutjes later is het dan zover, we lopen langs de weg, moeten oversteken, maar het lijkt wel alsof er iemand achter dat verkeersbordje zit, niet? En ja hoor, de leiding was gespot en het was tijd voor hun om een opdracht uit te voeren. 'Doe lippenstift op' zegt het kaartje. En zo liepen we nog 15 minuten de tocht af, met 5 in plaats van 1 mooie dame als leiding.

Terug gekomen op het kampterrein, wordt er aangegeven dat er een kampvuurtje klaarstaat na het lange lopen, waar wat te drinken en broodje knakworst te krijgen zijn.

Na een lekker half uurtje bij te komen met deze lekkernijen is het tijd om toch maar te gaan slapen, want we hebben nog een hele week te gaan.