Dag 3, 10-14

Goedemorgen! Het is maandag en we worden weer heerlijk vredig wakker gewekt rond 8:00 met kinderen voor kinderen en gekletter van pannen! De leidingheeft er in ieder geval zin in! Met al een paar vermoeide gezichtjes zit iedereen netjes om 08:30 aan tafel en ontbijten we gezamenlijk.

Na dat we hebben ontbeten, lunchpakketjes zijn gesmeerd, borden opgestapeld en de tafels weer zijn schoon geveegd, kregen de deelnemers de taak om hun tas in te pakken met daarin wat zwemspullen en een badlaken! We gingen naar het stand vandaag!  Ongeveer een kwartier later verzamelde iedereen zich weer bij de fietsen en gingen richting het strand. De langspier om precies te zijn.

Eenmaal bij de langspier kregen zowel de leiding als de deelnemers even vrije tijd. Even relaxen… wel eerst even insmeren natuurlijk!

De handdoeken werden neergelegd en na een paar minuten lagen de eerste deelnemers al in het water, dat mocht ook wel, want het was heerlijk weer!

Na een paar uur was het dan toch wel weer tijd voor actie! Vlotten bouwen, elk jaar een traditie en wat deden ze het weer goed dit jaar. Met 4 grote blauwe tonnen, sterk touw en planken werden er 2 teams gemaakt. Wie het eerste hun vlot in het water had liggen en een ronde had gemaakt had gewonnen!

Rond een uur of 4 werden er ijsjes uitgedeeltvoor iedereen en om 17:00 vertrokken we weer richting het kampgebouw.

Eenmaal bij het kampgebouw terug aangekomen kreeg iedereen nog even tijd om zich om te kleden en te douchen. Om 18:00 was het weer tijd om te eten. Dit keer was er buiten tafel gedekt en aten we pizza’s! Met een paar grote tafels buiten werden de pizza’s ter plekke gemaakt en werden ze stuk voor stuk in de 3 pizzaovens gedaan die buiten stonden! Wat was het lekker en ook vooral leuk om te doen!

In de avond deden we nog een groot avond spel, Escape Adventure! Doormiddel van opdrachten die door het hele kampgebouw waren moest je codes ontcijferen en daar 6 kamers van openen! Er werden teams gevormd en er werd razend goed gespeeld, en wat was dat spannend af en toe!

Eenmaal dat gespeeld was het rond een uur of 23:00 en tijd om naar bed te gaan, iedereen was nog best gaar van het strand en toch nog wat moe geworden. Een geslaagde dag? Dat zeker!

Tot morgen!