Dag 4, 15+

De week is al in volle gang en de kinderen hebben het naar hun zin, vandaag staan de fotofietstocht en een filmavond op de planning. Bij de fotofietstocht fietsen de deelnemers een route tussen verschillende bezienswaardigheden in Boxtel om daar foto’s van te maken. Daarnaast fietsen er drie begeleiders rond om ongezien foto’s te maken van de deelnemers voor minpunten, hetzelfde geld andersom ook voor de deelnemers alleen dan krijgen ze daar natuurlijk plus punten voor.  Boxtel is gelukkig een ‘cultureel’ plaatsje met een uitgebreide geschiedenis en daarom perfect voor een grote fietstocht dit spel duurt dan ook van s’ochtends vroeg tot aan het einde van de middag. Aan het begin van deze dag werd er onweer en hevige regen voorspelt hierdoor ontstond de twijfel of we het spel wel door moesten laten gaan, we besloten dat als de regen echt te erg werd we het spel zouden aflassen gelukkig regenende het alleen aan het begin van het spel, een paar uur later kwam zelfs de zon nog even door! Geen probleem dus. Het groepje van Barbara Bohdy, Joost en Daantje werd het meest ‘gespot’ door de kamp leiding en het groepje van Stijn slaagde erin de kampleiding twee keer ongezien te fotograferen. Om de fotofietstocht wat aantrekkelijker te maken wordt er elk jaar een hoofdopdracht verzonnen die de deelnemers tijdens de fietstocht moeten uitvoeren dit keer was het een spel bedenken voor in de namiddag (dat scheelt ons als leiding weer denkwerk ;)

Na eten werd er een filmavond georganiseerd hierbij zat het kamp buiten bij de overkapping van het tweede kamphuis, we leggen wat matrassen neer de kussen en zakken chips worden erbij gehaald en klaar. als eerste werd er een Marvel/superhelden film opgezet als inkomentje en daarna hebben we kunnen genieten van de mooie stem van Morgan Freeman in The Shawshank Redemption de kids vonden deze film zelfs zo top dat ze spontaan begonnen te klappen na afloop.