Een indruk van ons kamp...

Lijkt het je leuk om deze zomer hier aan mee te doen? Schijf je dan nu in, of bekijk de activiteitenpagina om te zien wat jij allemaal gaat beleven!

Tijdens de kampweek houden we de ouders op de hoogte door regelmatig foto's en een blog te publiceren op een aparte pagina. Deze pagina is niet voor iedereen toegankelijk, daarom hebben we hier een voorproefje van hoe zo'n blog eruit zou kunnen zien:

Blog

Op deze site zul je tijdens de week kunnen lezen wat we allemaal uitspoken. In de spaarzame momentjes vrije tijd kruipt de leiding achter een PC om live verslag te doen van de activiteiten. Hoor je dus even niets, vrees niet, dan zijn we waarschijnlijk iets leuks aan het doen :)

Dag 1

Nadat alle bedden netjes opgemaakt waren, de ouders gerustgesteld en uitgezwaaid, hebben we even kennis met elkaar gemaakt door middel van een aantal spelletjes. Toen we elkaar niet meer 'meisje met dat rode vest', 'uh. jongen?' en 'juf' hoefden te noemen, was er ruimte voor de dames en heren om elkaar nog wat beter te leren kennen en alle pc's, spelcomputers en dergelijke uit te proberen.

Aan tafel vallen de kookkunsten van onze koks goed in de smaak, iedereen smult van de andijviestamppot met worst! Bijgekomen en met een volle maag is het tijd om de sportiviteit van alle deelnemers is op de proef te stellen met een paar veldactiviteiten. We kunnen tevreden concluderen dat we met een ontzettend sportief clubje de week mogen doorbrengen!

Dag 2

De eerste echte, hele kampdag. Om 8:00 uur schalden Michael Jackson en anderen al op vol volume door het kamphuis; tijd om op te staan! Voor sommigen was het wel erg vroeg, maar iedereen zat keurig aangekleed en op tijd aan de ontbijttafel. Veel geklets over de avond/nacht ervoor en speculaties over wat deze nieuwe dag zou gaan brengen maakten het ontbijt een gezellig gebeuren.

Gewapend met lunchpakketjes en gehuld in lange broeken en lange mouwen shirts gingen we op de fiets naar het bos. Eenmaal daar werd er enthousiast geduelleerd om uiteindelijk de vlag van het andere leger te veroveren; De slag om Boxtel werd vol overgave gespeeld en de koning(inn)en van beide legers waren erg tevreden over hun dappere strijders . Eenmaal weer terug op het kamphuis was iedereen wel toe aan een douche. Fris en fruitig hebben we buiten van een heerlijke maaltijd genoten, tomatensoep en wraps stonden op het menu. Lekkerrr!

Nadat iedereen even wat tijd voor zichzelf had gehad en iedereen uitgebuikt was, zijn we weer naar buiten gegaan. A minute to win it (zoals op tv) hebben we gespeeld. Acht moeilijke en leuke opdrachtjes, bijvoorbeeld 'de olifantenmars', 'blaaskaak' en 'lijnrecht' moesten binnen een minuut uitgevoerd worden om te punten te behalen. Er werd fanatiek en ontzettend sportief gespeeld! Erg vermoeiend was het wel, dus rond middernacht was het weer rustig en stil in ons kamphuis.

Dag 3

Weer een stralende dag vandaag! Perfect om een dagje lekker lui aan de Langspier te liggen. Met zwemkleding, badlakens, flessen water, lunchpakketjes, ander lekker voedsel en meer dan voldoende speelgoed vertrokken we vanmorgen naar het meer...

Eerst moest er nog gesjouwd worden, want we hadden tonnen en palen mee om zelf vlotten van te bouwen. Twee teams tegen elkaar. De jongens die al eerder waren geweest wisten nog goed hoe het moest, hoewel de uitvoering hier en daar nog te wensen overliet. Het eerste team had het vlot al in het water en was al een eind op weg naar waar ze heen moesten peddelen, toen het tweede team hun vlot te water wilden laten maar het geraamte pardoes uit elkaar viel. Terwijl ze nog een poging waagden om toch te kunnen varen, kwam het eerste team al weer aangevaren. De vlotten-bouw-les van vorig jaar heeft duidelijk zijn vruchten af geworpen!

Na het vlotten bouwen was er vrije tijd om lekker te zwemmen, spelen, liggen, kletsen en de pannenkoeken die over waren van op te eten. Terwijl het ene clubje bovenop een supergrote luchtband in het water hing, was een ander groepje aan de kant aan het pootjebaden en weer wat anderen lagen lekker bij de leiding in het gras.

Een lekker bordje nasi spant de kroon op een heerlijke dag, compleet met gebakken ei, pindasaus, kroepoek en sambal (waar volop mee geëxperimenteerd wordt). Er wordt weer gesmuld! Na het toetje worden de laatsten onder de douche gestuurd om daarna fris gedouched en aangekleed aan de avond te beginnen.

Vanavond worden er in groepjes stop-motion filmpjes gemaakt. Samen bedenken de deelnemers wat ze willen laten zien en hoe ze dat in beeld kunnen brengen. Elke beweging wordt op een nieuwe foto vastgelegd, zodat de foto's die achter elkaar in een filmpje gezet worden, een klein verhaaltje/filmpje laten zien. Dit leverde ontzettend grappige en leuke filmpjes op, die op de site te bewonderen zullen zijn.

Twee van onze deelnemers hebben daarna nog met de hele groep weerwolven gespeeld, zo kon de leiding even achterover leunen en genieten van hoe het spel verliep. De jongens vonden het spannend, maar hebben het ontzettend leuk gedaan, wat een leuk initiatief! Dan is het weer tijd om naar bed te gaan, en het was te merken dat iedereen moe was van de lange dag aan het water, want binnen een uur waren de meeste kamers al helemaal stil...